ارز دیجیتال

ماینر ساز

ارز دیجیتال

ماینر ساز

  • ۰
  • ۰

ماینینگ

با توجه به مصرف زیاد برق در عملیات استخراج بیت کوین و نیاز به تولید انرژی با سوخت‌های فسیلی، افراد زیادی درباره تاثیر استخراج بیت کوین بر آلودگی محیط زیست نگران هستند. این مقاله اثبات می‌کند که ماینینگ بیت کوین نه تنها به محیط زیست آسیب نمی‌رساند، بلکه به حفاظت از آن هم کمک می‌کند.

مطلبی که می‌خوانید، حاصل پژوهش‌های آقای «هری آلفورد» (Harry Alford) درباره‌ی استخراج بیت کوین و ارزیابی تاثیرات کربن و میزان مصرف انرژی در این صنعت است که در وب‌سایت مدویوممنتشر شده است. بر اساس تحقیقات آقای آلفورد، می‌توان امیدوار بود که استخراج بیت کوین تغییر و تحولات مثبتی در روش‌های حفاظت از محیط زیست ایجاد کند.

استخراج بیت کوین در ایالات متحده روندی متفاوت در پیش گرفته است.استخراج کننده بیت کوین به تدریج به استفاده از انرژی تجدیدپذیر و نیروی برق‌آبی (هیدروالکتریک) برای استخراج روی می‌آورند. این منابع انرژی علاوه بر این‌که ارزان‌ترند، به محیط زیست هم آسیبی وارد نمی‌کنند. بسیاری از ماینرهای بیت کوین در حال کوچ‌ کردن به مناطق روستایی این کشور هستند؛ مخصوصاً روستاهایی که ساکنان آن دسته‌ جمعی به شهرها مهاجرت کرده‌اند.

موقعیت فعلی بیت کوین چگونه است؟

از آنجایی که این کلاس دارایی جدید (بیت کوین) به طور مداوم در حال بالغ‌تر شدن است، لازم است تا دوباره چشم‌انداز آن را بررسی، یافته‌های اساسی را ارائه و ارزیابی کنیم تا بدانیم که چه کسانی بهترین موقعیت را برای بهره‌برداری از این فناوری دارند.


موقعیت فعلی بیت کوین در بازار ارزهای دیجیتال

بیت کوین اولین ارز دیجیتال جهان است که در سال 2009 ساتوشی ناکاموتو آن را معرفی کرد. این ارز دیجیتال از طریق یک دفتر کل دیجیتال (لجر) به نام بلاک چین، به شیوه‌ای کاملاً ایمن در اینترنت ذخیره و مبادله می‌شود. بلاک چین فهرستی از سوابق به نام بلاک‌ها است که با استفاده از فناوری رمزنگاری به یکدیگر متصل می‌شوند و مدام بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود. هر بلاک حاوی یک هش رمزنگاری شده از بلاک قبلی، یک برچسب زمان و اطلاعات مربوط به تراکنش است. بیت کوین به واحدهای کوچک‌تری به نام ساتوشی قابل تقسیم است. هر ساتوشی صد میلیونیم بیت کوین است (0?00000001).

مالکیت بیت کوین به دلایل زیادی سودمند است که از آن جمله می‌توان به غیرمتمرکز بودن ماهیت آن و نیز کارمزدهای کم‌تری که نسبت به روش‌های پرداخت آنلاین سنتی دارد اشاره کرد. همچنین در مقایسه با سایر ارزهای دیجیتال، بیت کوین بیشترین ارزش بازار و بالاترین نسبت انباشت به جریان (عرضه در گردش نسبت به تولید سالانه) را دارد. در زمان نگارش این مقاله ارزش بازار بیت کوین 168?3 میلیارد دلار، حجم مبادلات آن معادل 27?2 میلیارد دلار و تعداد سکه‌های در گردش یا عرضه شده آن 18 میلیون دلار است.

بیت کوین با ارزهای ملی (فیات) هم قابل خریداری است. خرید و فروش آن در صرافی‌ها مانند صرافی کوین بیس انجام می‌شود. برای به دست آوردن بیت کوین می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید. برخی افراد حقوقشان را در ازای کار به صورت بیت کوین دریافت می‌کنند، برخی دیگر با بازی‌ کردن در بازی‌های ویدئویی خاص بیت کوین جایزه می‌گیرند و برخی دیگر آن را استخراج می‌کنند. می‌توانید هر کدام از این روش‌ها را که برایتان مناسب‌تر است انتخاب کنید.

شبکه‌ی بیت کوین به افرادی که توان محاسباتی‌شان را برای تأیید تراکنش‌ها در اختیار شبکه قرار می‌دهند، پاداش می‌دهد تا انگیزه‌ی بیشتری برای همکاری داشته باشند. هر ماینری که موفق به تأیید یک بلاک شود، مقداری بیت کوین پاداش می‌گیرد. همان‌طور که عمر عرفان (Umair Irfan)، یکی از کارمندان شرکت واکس مدیا (شرکت رسانه‌ای دیجیتال آمریکایی مستقر در واشنگتن دی.سی) توضیح می‌دهد، استخراج، صنعتی کاملا رقابتی است:

با قیمتی که بیت کوین دارد، پاداش استخراج آن به دلار مبلغ قابل‌ توجهی به شمار می‌رود. بنابراین اگر سخت‌افزار مناسب را داشته باشید با احتساب هزینه‌های اولیه، این کار می‌تواند واقعا سودآور باشد. این بلاک‌ها تقریبا هر ده دقیقه یک بار به بلاک چین اضافه می‌شوند. اما استخراج به شدت رقابتی است، زیرا فقط یک ماینر در بین همه‌ی ماینرها پاداش را به ازای بلاک تأیید شده می‌گیرد. با گذشت زمان، محاسبات مورد نیاز برای تأیید یک بلاک سخت‌تر و جایزه بیت کوین هم کمتر می‌شود. از طرفی قیمت آن ناپایدار است (قیمت بیت کوین در دسامبر 2017 به اوج خود یعنی به بیش از 19 هزار و 500 دلار رسید). همه این عوامل سبب ایجاد رقابتی شدید در بین افراد شده است، بنابراین آنها سعی می‌کنند از سخت‌افزارهای کامپیوتری بهتر و پیشرفته‌تری برای تأیید سریع‌تر تراکنش‌ها بهره ببرند که مسلما باید منابع انرژی بیشتری را به این کار اختصاص دهند.

استخراج بیت کوین با حل الگوریتم‌های اجماع اثبات کار یا معادلات ریاضی انجام می‌شود که امنیت شبکه را تأمین می‌کنند. برای حل این معماهای پیچیده، باید سخت‌افزارهای مخصوص ای‌سیک (ASIC) داشته باشید. ای‌سیک یا همان مدارهای مجتمع با کاربرد خاص برای استخراج بیت کوین استفاده می‌شود که مصرف برق آن‌ها بالاست.

 

به خروجی تابع هش (یا تابع درهم‌سازی)، یک هش می‌گوییم. درباره‌ی بیت کوین، هش ریت (یا نرخ هش) سرعتی است که در آن یک کامپیوتر می‌تواند عملیات محاسباتی کد را به اتمام برساند. هر چه نرخ هش بالاتر باشد بهتر است، زیرا شانسِ یافتن بلاک بعدی و دریافت پاداش در آن بیشتر می‌شود. به همین دلیل معمولا ماینرها با هم در یک استخر استخراج حضور می‌یابند تا با همکاری یکدیگر قدرت هش را بالاتر ببرند. به این ترتیب شانس یافتن بلاک بیشتر می‌شود. در انتها هر ماینر به تناسب توان محاسباتی که در استخر قرار داده است، سهمش را از پاداش برمی‌دارد.

شبکه بیت کوین با استخراج بلاک جنسیس (بلاک با شماره صفر که اولین بلاک بیت کوین است) توسط ساتوشی ناکاموتو به وجود آمد که پاداش آن 50 بیت کوین بود. تعداد کل بیت کوین‌ها فقط 21 میلیون خواهد بود. «مو ادهم» هم‌بنیان‌گذار شرکت بلاک چینی «بیت‌اکسز» (Bitaccess) در این باره گفته است:

بنا به تعریف، ثابت بودن تعداد بیت کوین سبب ضد تورمی بودن این دارایی می‌شود که درست نقطه مقابل دارایی‌های تورمی است.

هر 10 دقیقه، یک بلاک از تراکنش‌های بیت کوین توسط ماینرها حل می‌شود و به بلاک چین بیت کوین اضافه می‌شود. بعد از هر 210 هزار بلاک، یک هاوینگ (نصف شدن) اتفاق می‌افتد که تقریبا هر چهار سال یک بار باید منتظر آن باشیم. در حال حاضر ماینرهای بیت کوین در هر بار استخراج موفقیت‌آمیز یک بلاک، 12?5 بیت کوین دریافت می‌کنند. در هاوینگ بعدی که در می 2020 اتفاق خواهد افتاد، این مقدار برابر با 6?25 بیت کوین خواهد بود. این پاداش در سال 2024، 2028 و هر چهار سال بعد از آن هم نصف خواهد شد تا زمانی که به صفر برسد.

چشم‌انداز استخراج بیت کوین

بیشتر استخرهای بیت کوین و خرید ماینر در چین مستقر شده‌اند. یکی از آنها بیت مین است که در سال 2013 توسط «جی هان وو» و «میکری ژان» تأسیس شد و امروز به بزرگترین شرکت طراح تراشه‌های ای‌سیک در جهان تبدیل شده است. این شرکت، دو استخراج بزرگ بیت کوین یعنی (BTC.com) و انت پول (Antpool) را اداره می‌کند. بیت مین حدود 2?8 میلیارد دلار در نیمه اول سال 2018 درآمد داشت.


برآوردی از توزیع هش ریت در بین بزرگترین استخرهای استخراج در جهان

شرکت‌هایی مانند F2Pool، Bitfury و «بلاک استریم» (BlockStream) سه تا از بزرگترین شرکت‌های استخراج هستند. بلاک استریم که با مشتریانی مانند «Fidelity Center for Applied Technology» و رید هافمن هم‌ بنیانگذار لینکدین کار می‌کند، به تازگی از ایجاد مراکز داده جدید استخراج بیت کوین در استان کبک کانادا و ادل در ایالت جورجیا خبر داده است.

اگر سازمان‌ها و نهادهای آمریکایی در نهایت به بیت کوین روی آورند، احتمال اینکه ماینرهای بیشتری به ایالات متحده بیایند و از منابع انرژی ارزان‌تر و پایدارتری برای استخراج استفاده کنند، بیشتر خواهد شد. خوبیِ این کار این است که ماینرها می‌توانند از زیر بار مقررات سختگیرانه چین خلاص شوند.

شرکت «Layer1» به تازگی مبلغ 50 میلیون دلار از پیتر تیل، بنیانگذار پی پل، برای استخراج بیت کوین با منابع تجدیدپذیر دریافت کرد. این مبلغ علاوه بر راه‌اندازی پست برق اختصاصی، صرف خرید انرژی خورشیدی و انرژی بادی که در مکانی دورافتاده در تگزاس تولید می‌شود، خواهد شد. از سوی دیگر، موج مهاجرت ماینرهای بیت کوین به روستاهای واشنگتن رسیده است و مقصد بعدی ایالت اورگان خواهد بود. تاسیساتی که در سواحل ویرجینیا برای استخراج بیت کوین وجود دارد و بالغ بر 65 میلیون دلار ارزش‌گذاری شده، یکی از بزرگترین مراکز داده در آمریکای شمالی است. با همه این خبرهای خوب، برخی عملیات استخراج هم بوده‌اند که با مشکلاتی مواجه شده‌اند.


تجهیزات استخراج بیت کوین متعلق به بلاک استریم در استان کبک کانادا

در سال 2018، با وجود علاقه شدیدی که برای استخراج بیت کوین در سرتاسر ایالات متحده ایجاد شده بود، عملیات تجاری استخراج ارزهای دیجیتال در برخی مناطق موقتا ممنوع شد. برای نمونه در شهر پلاتسبورگ، حفاظت از «منابع طبیعی، تاریخی، فرهنگی و الکتریکی شهر» را به عنوان دلیل این تعلیق اعلام کردند. ماینرها به خاطر برق صنعتی ارزان در پلاتسبورگ (2?7 سنت برای هر کیلووات) مجذوب این شهر در مرز کانادا شده بودند.

برق این ناحیه از سدهای برق‌ آبی در نزدیکی رودخانه سنت لارنس تولید می‌شود که در اصل برق صنایعی مانند کارخانه ذوب آلومینیوم را تأمین می‌کند که فعالیت این صنایع با کاهش چشمگیری روبرو شده بود. همچنین به دلیل عملیات استخراج، قبض برق ساکنان تا 50% افزایش یافت که سبب اعتراض آن‌ها شد. از سوی دیگر سروصدای فن‌های خنک‌کننده بسیار آزاردهنده بود و نگرانی‌هایی هم بابت انتشار حجم زیاد گرما در جو به وجود آمده بود. با این حال، در کمتر از یک سال این تعلیق را برداشتند و به ماینرها اجازه دادند با پذیرفتن یک سری تعهدات وارد شهر شوند. کالین رِد، شهردار پلاتسبورگ نیویورک گفت:

یکی از مواردی که به این قانون محلی جدید اضافه شده است، این است که ماینرها موظف هستند مقدار معینی از گرمای تولید شده را بازیافت و مجددا استفاده کنند.

از آن زمان، قانون‌گذاران ایالتی نیویورک اپراتورهای استخراج بیت کوین را مسئول پرداخت هر گونه هزینه اضافی کرده‌اند.

اکوسیستم جدید

 

با وجود اینکه بیت کوین به عنوان نوعی فناوری که به اکوسیستم آسیب می‌رساند شهرت یافته است، اما برخی سازمان‌های بزرگ و کوچک، از بلاک چین به منظور توانمندسازی انقلاب «کشاورزی احیا کننده» استفاده می‌کنند. هدف اصلی این روند، وارونه کردن ورود دی‌اکسید کربن به جو است.

مأموریتاستارتاپ «نُری» (Nori) وارونه کردن تغییرات اقلیم است. این استارتاپ قصد دارد بازاری را روی بلاک چین پیاده کند که در آن به کارآفرینان مبالغی پرداخت شود و آنها در ازای آن دی‌اکسید کربن را در جو از بین ببرند یا ذخیره کنند. نری فقط یکی از پروژه‌های رو به رشدی است که در سال‌های اخیر در حوزه فناوری کربن راه‌اندازی شده‌اند. یک شتاب‌ دهنده معتبر به نام (Y Combinator) هست که مبالغ زیادی را در بخش کربن‌زدایی سرمایه‌گذاری می‌کند. همچنین بنیاد XPrize به تازگی یک نظرسنجی از شرکت‌های حوزه فناوری کربن (فقط در دو منطقه آمریکای شمالی و اروپا) به عمل آورده است که نتایج آن نشان می‌دهد بیش از 250 شرکت، جمعا مبلغ 2 میلیارد دلار سرمایه جمع‌آوری کرده‌اند که قرار است آن را برای جمع‌آوری کربن صرف کنند که بعدها یا باید از این کربن استفاده کنند یا برای همیشه آن را زیر زمین ذخیره کرد. ماریا کالوچی در مطلبی که در سایت «گریست» (Grist) منتشر کرد نوشت:

با اینکه سهم دولت‌ها و شرکت‌هایی که بیشترین مصرف انرژی را دارند در این سرمایه‌گذاری بیشتر است، اما بشردوستان و ثروتمندان زیادی هم وجود دارند که مشتاق تسریع روند ایجاد اقتصادی برپایه استفاده از کمترین میزان کربن هستند.

در حال حاضر، سازمان‌های غیرانتفاعی در موقعیتی هستند که می‌توانند از بیت کوین، بلاک چین و صنعت استخراج بیشترین بهره را ببرند. «مؤسسه اوربان» (Urban Institute) اعلام کرده است که میزان کمک‌های خیریه غیر نقدی به شکل چشمگیری در حال افزایش است. احتمالا این رشد در ارتباط با افزایش تعداد صندوق‌های «مشاوره به اهداکنندگان است». ارزش کمک‌های اهدایی این صندوق‌ها در بین سال‌های 2016 تا 2017 تا یک میلیارد دلار افزایش یافت. شِنا اشلی می‌گوید:

کمک‌های غیر نقدی که شامل دارایی‌های ارزشمندی مانند سهام شرکت‌های سهامی عام، سهام غیر قابل معامله، املاک و مستغلات، سرمایه‌گذاری خصوصی، اشیای کلکسیونی، کارهای هنری ارزشمند و ارز دیجیتال است به شدت افزایش یافته است. آخرین آمار موجود از سال 2016 نشان می‌دهد که کمک‌های غیر نقدی در آن سال جمعا 79?5 میلیارد دلار یا 34 درصد از کل کمک‌های خیریه را تشکیل می‌دادند که 49 میلیارد دلار بیشتر از کمک‌های جمع‌آوری شده در سال مالی 2014 بود.

برخی سازمان‌های غیرانتفاعی برجسته هم در حال حاضر این روش کمک‌های اهدایی را پذیرفته‌اند. برای نمونه، یک سازمان زیست محیطی غیرانتفاعی آمریکایی به نام «‌کانزرویشن اینترنشنال» (Conservation International) در بین گزینه‌های مربوط به کمک‌های خیریه، گزینه‌ی بیت کوین را هم اضافه کرد. در وب‌سایت این سازمان آمده است:

فناوری بنیادین ارزهای دیجیتال، شیوه حفاظت از محیط زیست را تغییر خواهد داد. این حرکت تحول‌آفرین را همین امروز هم می‌توانیم آغاز کنیم: با اهدای بیت کوین به مؤسسه ما کمک کنید تا بتوانیم از طبیعتی که همه ما برای تأمین مواد غذایی، آب آشامیدنی و امرار معاش به آن نیاز داریم حفاظت کنیم.

این شرکت از «بیت پی» (BitPay) برای دریافت بیت کوین‌های اهدایی استفاده می‌کند که فقط با کیف پول‌های سازگار با پروتکل‌های پرداخت مانند میسلیوم، (Bitcoin.com) و نظایر آنها کار می‌کند.

 

صفحه اهدای بیت کوین وب سایت کانزرویشن اینترنشنال

سازمان یونیسف هم از راه‌اندازی یک صندوق ارز دیجیتال خبر داد. یونیسف قصد دارد از فناوری متن باز به نفع کودکان و نوجوانان در سراسر جهان استفاده کند. این صندوق امکان انجام تراکنش‌های ارز دیجیتال مخصوصا  بیت کوین و اتر را فراهم می‌کند. یونیسف در این راستا با تیم‌های مختلفی از جمله تیم‌های مالی، قانونی و سایر تیم‌های فنی همکاری کرد و در بنیاد اتریوم شریک شد. یونیسف دریافته است که این فناوری مزایای بسیار مهمی دارد. برای نمونه، با گسترش شبکه بیت کوین فرایند دریافت کمک‌های خیریه راحت‌تر و پیگیری جریان اهدایی‌ها و تراکنش‌ها بسیار شفاف‌تر می‌شود. همچنین می‌توان سیستم‌های ارائه‌دهنده برنامه‌های سازمان را بهبود بخشید.

فرصت‌ های موجود

استخراج بیت کوین از پتانسیل بالایی برای پشتیبانی از جوامع روستایی برخوردار است. مناطق روستایی به دلیل زمین‌هایشان و نیز نزدیک بودنشان به منابع طبیعی و آب، با بیش از 12 مرکز استخراج در برخی از شهرها به اصطلاح «کانونِ توجه استخراج بیت کوین» نامیده شده‌اند.

در سال 2017، وب‌سایت فورچون گزارشی از یک مطالعه تهیه کرد که شرکت کرسنت الکتریک درباره هزینه‌های استخراج بر حسب مقدار نیروی الکتریکی مصرف‌شده توسط سه نمونه از محبوب ترین ماینرهای آن دوران یعنی انت ماینر S9، انت ماینر S7 و آوالون 6 صورت گرفته بود. سپس تعداد روزهایی که برای هر یک طول می‌کشد تا یک سکه را استخراج کنند (که بسته به نوع دستگاه از 452 تا بیش از 1800 روز متغیر است) حساب کرد و بعد این مقدار را در متوسط نرخ برق در هر ایالت ضرب کرد. در زیر 5 تا از ارزان‌ترین ایالت‌ها (مناطق روستایی‌شان) را می‌بینید:

  • لوئیزیانا
  • آیداهو
  • واشنگتن
  • تنسی
  • آرکانزاس

استخراج بیت کوین در مناطق بومی نه تنها برای کارآفرینان و سرمایه‌گذاران، که می‌تواند برای روستاها و شهرهای کوچک مخصوصا آنهایی که از پیشرفت‌های فناوری و بازارهای نوظهور محرومند مزیت بزرگی داشته باشد. صنعت استخراج فرصت قابل توجهی را در اختیار شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی که به چالش‌های زیست محیطی مانند تغییر اقلیم و از بین رفتن زیستگاه‌ها رسیدگی می‌کنند قرار می‌دهد. برای نمونه صندوق «کانزرویشن فاند» (The Conservation Fund) در زمینه حفاظت از محیط زیست یکی از آن سازمان‌هایی است که می‌تواند شراکت سودمندی با شرکت‌های استخراج داشته باشد.

 

 

آبزرویشن فاند یک صندوق غیرانتفاعی زیست محیطی آمریکایی است و همزمان فعالیت‌های حفاظت از محیط زیست و پیشرفت‌های اقتصادی را دنبال می‌کند. این سازمان از زمان تأسیس در سال 1985، بیش از 7 میلیون زمین و منابع آب از پارک‌ها گرفته تا میدان‌های جنگ تاریخی و مناطق جنگلی در کل 50 ایالت آمریکا محافظت کرده است.

این صندوق با پیشگامان جامعه و دولت، کسب‌وکارها، زمین‌داران و مالکان، سازمان‌های غیرانتفاعی محیط زیست و سایر شرکا برای ایجاد راه‌حل‌های نوآورانه به منظور تلفیق اهداف اقتصادی و زیست محیطی همکاری می‌کند. همچنین از طریق همکاری با سایر جوامع در تلاش است تا به شکل راهبردی برای ایجاد فضاهای سبز برنامه‌ریزی کند و در این راستا آموزش‌هایی را در زمینه حفاظت از منابع طبیعی و استفاده از آنها به شکلی که به طبیعت آسیب نرسد ارائه می‌دهد.

خدمات این صندوق شامل تأمین مالی برای حفاظت از محیط زیست، تهیه وجه برای کسب‌وکارهای سبز کوچک، توسعه اجتماعی و اقتصادی، خدمات کاهش آسیب زیست محیطی، برنامه‌ریزی برای ایجاد زیرساخت سبز و آموزش حفاظت از منابع طبیعی است. این صندوق با کسانی کار می‌کند که اولویت‌های حفاظت از منابع طبیعی را شناسایی کرده‌اند و برای رسیدن به اهداف‌شان در این راستا نیازمند کمک در زمینه‌های مختلف هستند.

ماینرهای بیت کوین می‌توانند با این صندوق و سایر سازمان‌های مشابه همکاری کنند تا نقش مخرب بیت کوین در تغییر اقلیم را به نقش سازنده بیت کوین در محیط زیست و رونق اقتصاد تغییر دهند. سایر خدمات می‌توانند در راستای کاهش انتشار کربن، بهره‌گیری از مشارکت‌های گسترده در این صندوق، ایجاد تسهیلات و موارد دیگری به کار روند. بیت کوین بی‌ثبات هست، اما تنها هدفش قوی‌تر شدن است و برای این کار نیاز بیشتری به استخراج وجود دارد.

طراحی مراکز استخراج بیت کوین، مشابه همان مراکز داده تجاری است که همه‌ی ما با آنها آشنا هستیم. استخراج بیت کوین به سخت‌افزار قوی و مکانیسم‌های خنک‌ کننده برای دستیابی به صرفه‌جویی به مقیاس (به معنای مزایای کاهش هزینه از طریق تولید انبوه است) نیاز دارد. نقطه قوت مراکز داده استخراج بیت کوین در مقایسه با مراکز داده تجاری یا شرکتی، این است که مراکز استخراج فقط برای انجام یک کار مشخص طراحی شده‌اند.

از سوی دیگر معمولا مشتریان برای رسیدن به مراکز داده سنتی همیشه باید مسافت‌های طولانی را طی کنند، در حالی‌که استخراج بیت کوین غیرمتمرکز است و مشتریان آن در سراسر جهان پراکنده هستند. درست است که مراکز استخراج بیت کوین به نیروی برق و دستگاه‌های خنک‌کننده بیشتری نیاز دارند، اما با هاوینگ بیت کوین که هر چهار سال یک بار اتفاق می‌افتد مصرف انرژی هم باید به تناسب کاهش یابد.

 

ماینینگ ارزهای دیجیتال باعث سودآوری از گازهای مازاد می‌شود

نصب تجهیزات استخراج بیت کوین در سایت های تولید و استخراج نفت، راهکاری برای حل این مشکل ارائه می‌دهد. بعضی از شرکت ها هم اکنون این نوع سرویس را فراهم می‌کنند. موتورهای گازی برای تولید برق مورد نیاز سیستم های ماینینگ استفاده می‌شوند. تولید کنندگان نفت در حالی که اطمینان حاصل می‌کنند استخراج نفت با مشکل مواجه نشود، هم چنان مطابق با مقررات دفع و تخلیه گازها باقی می‌مانند و در عین حال درآمد بیشتری کسب می‌کنند. پاداش های ماینینگ می‌تواند به طور چشمگیری بیشتر از قیمت فروش گازها به شرکت های دیگر می‌باشد. در عین حال، طبیعت نیز از گازهای گلخانه ای بسیار قوی مصون می‌مانند. قابل ذکر است که گاز متان 25 برابر دی اکسید کربن مضرتر است.

آپ‌استریم دیتا (Upstream Data) شرکت کانادایی است که دیتاسنترهای ماینینگ موبایل ارائه می‌دهد که شرکت های نفتی می‌توانند این دیتاسنترها را خریداری یا اجاره کنند و در تاسیسات خود که نیاز به تخلیه گازهای همراه دارند نصب کنند. این شرکت ها می‌توانند بیش از 15 برابر بیشتر از قیمت سوخت در بازار، درآمد کسب کنند در حالی که انتشار آلاینده های کربنی نیز کاهش می‌یابد. دیتاسنترها بر اساس تجهیزات و میزان قدرت آنها، در تنظیمات و پیکربندی های مختلفی ارائه می‌شود. مدل اهم کومبو (Ohmm Combo) را می‌توان با اسیک هایی با توان 125 کیلووات و با نیروی محرکه گاز طبیعی سفارش داد که تمام این سیستم در یک محفظه قرار دارد. قیمت نسخه متوسط این مدل 28 هزار دلار کانادا است. محصول جدیدی که اهم مینی (Ohmm Mini) نام دارد و حاوی دیتاسنتری با توان 50 کیلووات است برای خرید موجود است و هم چنین اهم مگا (Ohmm Mega)‌ با دیتاسنتری با توان 1000 کیلووات نیز درحال توسعه می‌باشد.

استیفن باربور (Stephen Barbour) موسس و مدیرعامل آپ‌استریم دیتا که فارغ‌التحصیل رشته مهندسی مکانیک است و 8 سال تجربه کار در صنعت نفت را دارد در این خصوص گفت که کسب و کار وی به کار خود ادامه می‌دهد. اوایل ماه جاری، وی درباره به کارگیری دیتاسنترهای جدید اهم (Ohmm) در تگزاس توییت کرد. وی خاطر نشان کرد که گزارش رسانه ها در خصوص راهکار ارائه شده توسط شرکت او، مشروعیت بیشتری به ماینینگ کریپتو به عنوان ابزاری برای استفاده از گازهای هدر رفته داده است. شرکت آپ‌استریم دیتا به دریافت سفارش های جدید ادامه داده و آزمایش هایی با گروه‌های کوچک و بزرگ انجام می‌دهد. باربور در این خصوص گفت:

اتفاقات بسیار خوبی برای ما در حال رخ دادن است بنابراین برای گسترش خدمات خود بسیار هیجان زده ایم. از دیتاسنترهای ما علاوه بر صنعت نفت، می‌توان در ماینینگ های سنتی نیز استفاده کرد. هرچند معتقدم آینده خرید ماینر بیت کوین در صنعت نفت و گاز قرار دارد زیرا تولید و هدر رفتن انرژی در این صنعت بسیار زیاد است.

مقدار بسیار زیادی از گاز مازاد هر ساله سوزانده می‌شود

مطالعات مختلف نشان داده اند که شرکت های نفتی مقدار بسیار زیادی از گاز طبیعی را هر ساله دفع می‌کنند یا می‌سوزانند. طبق گزارش بانک جهانی، هر ساله 150 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی سوزانده می‌شود که 25 درصد کل مصرف آمریکا می‌باشد. تحلیلی که توسط جنرال الکتریک (General Electric) انجام شده است بیان می‌کند که هرساله 5 درصد تولید گاز جهانی سوزانده می‌شود.

sergii gerasymovychسرگی گراسیموویچ موسس ایزی بلاک چین

ایزی بلاک‌ چین (EZ Blockchain) شرکت دیگری است که در حال گسترش حوزه عملیاتی خود در صنعت نفت می‌باشد. این شرکت سیستم کاهش سوزاندن گاز طراحی کرده است که قابل اجرا بر روی چاه های نفت و استخراج ارزهای دیجیتال با استفاده از انرژی حاصل از گازهای مشعل است. واحد‌های ماینینگ قابل حمل ایزی اسمارت باکس مجهز به ژنراتورهای گازی-الکتریکی است تا گازهای همراه را به برق مورد استفاده در پردازش اطلاعات موجود در ماینینگ کریپتو تبدیل کند. این شرکت تاکنون 14 واحد را به 3 مکان تحویل داده است که این 13 واحد دارای توان عملیاتی 6 مگاوات و توان هش 64 پتاهش در ثانیه می‌باشند. درباره این اقدامات و چشم اندازهای آینده درباره این صنعت، سرگی گراسیموویچ (Sergii Gerasymovych) موسس ایزی بلاک چین گفته است:

حوزه اصلی اقدامات و بازار هدف ما منطقه باکن در شمال داکوتا است که مقدار گاز بسیار زیادی سوزانده می‌شود. گاز خام گاز پاکی نیست و شامل متان، بوتان، هگزان، پنتان، اتان و سایر گازها می‌باشد. شرکت های NGL قانونا باید گازهای خام را قبل از سوزاندن، تصفیه کرده و برای این کار نیز باید هزینه کنند.

کوچکترین مدل این تجهیزات، ایزی اسمارت‌گرید (EZ Smartgrid) می‌باشد که شامل دیتاسنتری 350 کیلوواتی و مجهز به 250 ماینر S9 می‌باشد و با استفاده از ژنراتور گازی-الکتریکی، روزانه تا 3 میلیون متر مکعب گاز استفاده می‌کند. گراسیموویچ خاطر نشان کرد:

این مقدار مصرف برای تولیدکنندگان نفت بسیار ناچیز است اما ما بر روی مشکل مقیاس پذیری کار کرده ایم. ما همکاری های استراتژیکی با جنباکر شرکت توزیع کننده ژنراتور داشته ایم که ژنراتورهایی با توان 200 کیلووات تا 10 مگاوات را ارائه می‌دهند که می‌توانند با گاز طبیعی و چندین گاز دیگر نیز کار کنند.

به نظر گراسیموویچ این امر باعث تغییر شرایط می‌شود زیرا چاه های کوچک در داکوتای شمالی روزانه به طور میانگین 10 میلیون متر مکعب گاز تولید کنند، این در حالی است که هر شرکت نفتی حداقل پنج چاه نفت دارد.

در حال حاضر این شرکت با یکی از تولیدکنندگان نفت در منطقه باکن همکاری می‌کند و در صدد شروع همکاری با یکی دیگر از تولیدکنندگان دیگر نیز می‌باشد. تیم این شرکت هم چنین درحال ارزیابی مکانی در حوزه آپالاچین با توان 10 مگاوات است. موسس ایزی بلاک چین معتقد است فرصت های بسیار زیادی برای گسترش این نوع ماینینگ کریپتو به ویژه در آمریکای شمالی وجود دارد. سوختی که روزانه تبدیل به گاز مشعل می‌شود در واقع به هدر می‌رود و ساخت لوله های انتقال آن نیز از نظر اقتصادی امکان پذیر نیست.

گازهای مازاد زیادی در داکوتای شمالی وجود دارد تا باعث فعال بودن یک سوم کل شبکه بیت کوین شود. این نوع استخراج بیت کوین مشکلات مربوط به محیط زیست را نیز حل می‌کند.

سرگی گراسیموویچ انتظار دارد شرکت های حفاری بیشتری این تجهیزات ماینینگ را در سایت های حفاری خود نصب کنند تا از گازهای مازادی که هدر می‌رود بهره برداری کنند. هرچند این امر سریعا رخ نمی‌دهد زیرا صنعت نفت و گاز بسیار محافظه کار است. مدتی طول می‌کشد تا شرکت های کوچک تا متوسط به دنبال رویکردی جدید و نوآورانه باشند. گراسیموویچ اذعان داشت:

این شرکت ها در تجارت استخراج نفت فعالیت دارند، نه استخراج بیت کوین. به همین دلیل است که ایزی بلاک چین معمولا اقدامات ماینینگ بیت کوین را برای آنها انجام می‌دهد.

گراسیموویچ تاکید کرد که این اقدامات معمولا به سرمایه گذاری های زیادی در تجهیزات تولید گاز نیاز دارد. وی بیان کرد:

این مورد، مانع دیگری است که تولیدکنندگان نفت با آن مواجه اند. شرکت های کوچک می‌توانند ده ها چاه و شرکت های متوسط می‌توانند صدها یا حتی هزاران چاه را مدیریت کنند. این بدان معنا است که اقدامات ماینینگ بسیار زیادی باید انجام و ایجاد شود تا مشکل سوزاندن و هدر رفتن گازهای مازاد به طور کامل از بین برود. شرکت های حاضر در صنعت نفت و گاز در خصوص سرمایه گذاری در صنعتی که آشنایی کافی با آن ندارند مقداری مردد می‌باشند و ممکن است مدتی طول بکشد تا این فناوری به راهکاری رایج تبدیل شود.

گسترش صنعت نفت خام در آمریکای شمالی و میزان هدر رفتن گاز در این صنعت، شرایط ایده آلی را برای خدماتی نظیر سرویس های ارائه شده توسط آپ‌استریم دیتا و ایزی بلاک چین ایجاد کرده است. این دو شرکت تنها بازیگران این عرصه نیستند و شرکت های دیگری نیز بر روی استفاده از محصولات جانبی در ماینینگ ارزهای دیجیتال می‌باشند. شرکت سیستم های انرژی کروزو در حال توسعه راهکار خود می‌باشد که به تولیدکنندگان نفت و گاز کمک می‌کند تا سوزاندن گازهای مازاد را کاهش دهند و با تایید تراکنش های کریپتو، سود بیشتری نیز کسب کنند. بهار سال جاری، این استارت آپ توانست 4.5 میلیون دلار سرمایه جذب کند و سرمایه کلی خود را به 5.1 میلیون دلار برساند.

از این سرمایه برای تامین بودجه تولید دیتاسنترهای کروزو استفاده می‌شود که برای استخراج ارزهای دیجیتال در سایت های حفاری طراحی شده اند. هدف از این اقدامات، ارائه سرویس کاهش سوزاندن گازهای مازاد برای شرکت های استخراج نفت و گاز در سراسر آمریکای شمالی است. دیتاسنترهای ماژولار کروزو به صورت محفظه های جداگانه نصب می‌شوند و می‌توانند طی چند روز در هر نوع سایت نفتی در آمریکا و کانادا، ماینینگ ارز دیجیتال را شروع کنند. این سیستم نه تنها گازهای مشعل را کاهش می‌دهد بلکه اکثر آلایندگی های مضر شامل ترکیباتی نظیر اکسید نیتروژن و منواکسید کربن را نیز از بین می‌برد.

مصرف برق غیرمتمرکز در استخراج بیت کوین

اگرچه ماینینگ ارز دیجیتال طی چند سال اخیر متمرکزتر شده است اما به لطف راهکارهای این چنینی، تولید برق مورد استفاده در فرایند ماینینگ به تدریج غیرمتمرکز خواهد شد. دیتاسنترهایی که با گازهای مازاد کار می‌کنند، در استخرها به استخراج ارزهای دیجیتال می‌پردازند اما واحد‌های قابل حملی می‌باشند که همه جا قابل نصب هستند. با افزایش تلاش ها برای یافتن انرژی ارزان و با وجود اینکه هزینه اصلی استخراج بیت کوین متعلق به مصرف برق است، کسب و کارهای بیشتری به سمت توسعه محصولاتی روی می‌آورند که استفاده از انرژی نزدیک به منبع خود را امکان پذیر می‌سازد.

شرکت های متخصص در زمینه بهره برداری از گاز مشعل باید چالش های متعددی را پشت سر بگذارند. دیتاسنترها به تعمیر و نگهداری نیاز دارند، سیستم ها باید گاهی اوقات ریستارت شوند، لوله های انتقال سوخت ممکن است مسدود شوند و ایجاد اتصال اینترنت قابل قبول در مکان های دور افتاده می‌تواند امری دشوار باشد. به علاوه باید به بازده کم موتورهای گازی برای به راه انداختن دستگاه های ماینینگ اشاره کرد. بازده این موتورها کمتر از 30 درصد است و اکثر انرژی موجود هم چنان به صورت گرما و از طریق لوله های خروجی هدر می‌رود.

با این حال، استخراج بیت کوین گزینه در دسترسی برای شرکت های انرژی است که از بازار بالقوه خود دور بوده و تحت قوانین سختگیرانه تخلیه و سوزاندن گازهای مازاد می‌باشند. دستگاه های ماینینگ را می‌توان در میدان های گاز طبیعی نیز نصب کرد و در صورتی که ماینینگ ارز دیجیتال سودآورتر از فروش سوخت شد، شرکت های نفتی به این کار بپردازند. علاوه بر آمریکا و کانادا، کشورهای دیگری نظیر روسیه، چین، ایران و عربستان سعودی از بزرگترین تولیدکنندگان گاز طبیعی جهان می‌باشند.

  • ۹۸/۱۱/۰۹
  • peyamnm saadat

ماینر

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.